Nieuws - Yoga Centrum Assen

Yoga op een eilandje

Yoga in de natuur
..heerlijk genieten van water & weer…
Houd jij van varen, eten en Yoga?
Wij ontmoeten elkaar in Groningen bij het Paterswoldsemeer en worden ontvangen van onze persoonlijke chauffeur. Samen varen wij ontspannen naar een eilandje midden in de natuur toe om op een mooi plekje te mediteren & yogaen. Na de yogasessie gaan wij lekker genieten van gezonde hapjes & drankjes op het water.
Heb je zin in een mini retreat?

Donderdag 13 augustus 19-22uur
Bijdrage €60,-
Aanmelding via info@yogacentrumassen.nl

Cursus ‘De Kunst Van Verbinding’

De verbinding met onszelf, hoe kunnen wij die beter voelen? Hoe kunnen wij weer in contact komen met onze intuïtie, terug naar ons gevoel en uit ons hoofd?

Als de verstand alles wil regelen en wij de verbinding met ons hart verliezen, is er geen ruimte meer voor de hartconnectie. Is Yin&Yang uit balans en missen wij een deel van onszelf. Wij functioneren alleen maar, een soort overleving zonder intense gevoelens.

Met de cursus ‘De kunst van verbinding’ geef ik jouw waardevolle tools hoe je het contact met jezelf weer naar een hoger niveau kan gaan ontwikkelen,
voor meer energie, focus en structuur.
Je ontvangt met deze cursus 3 videolessen & meditatie’s voor een ochtend & avond routine, waardevolle ideeën & inspiratie voor je dag en ademhalingsoefeningen voor meer energie & diepere ontspanning. Je weer helder kunnen voelen, in je eigen kracht gaan staan en balans vinden in je fysieke lichaam is hierbij de bron van inspiratie.

Te boeken over het systeem van Momoyoga vanaf 20 juni, op dit moment is de cursus alleen online te boeken, vanaf na de zomervakantie ook als workshop in de studio.
Bijdrage: €59,-

🌿INTERNATIONALE YOGADAG🌿

Op 21 juni vieren mensen wereldwijd de internationale Yoga dag, de langste dag van het jaar ~☀️Midzomer☀️~ tijd van vrolijkheid, energie, licht, overvloed en de kracht van de zon.
Kom ook jij mee vieren om bij te dragen aan een betere wereld en de magie van het leven te voelen…
Wij ontmoeten elkaar in de natuur om samen aan Yoga te doen, te dansen & te mediteren. Verbinding maken met de omgeving en de essentie. Warmte voor je hart & ziel.
Yoga in de buitenlucht heeft een
herstellende & sterkende werking op ons immuunsysteem en verhoogt het geluksgevoel. Je hoort vogels, voelt de wind en staat met de voeten op de aarde, dit geeft enorme vrijheid in lichaam & geest.

Neem een handdoek / dekentje mee en draag gemakkelijk zittende kleding, evt. een warme vest of trui. Yoga in de natuur kan door gaan als het droog is.
Als je liever vanuit thuis wilt mee doen, kun je je opgeven om een online link te ontvangen.

Aanmelden kan via mail
Info@yogacentrumassen.nl
Of boek gewoon een les van het rooster bij Momoyoga

Namasté Jasmin

Privé online videolessen

De huidige maatregelen dwingen ons om thuis te bijven. Terwijl wij juist in deze onzekere tijden Yoga & Meditatie nodig hebben om in balans te komen en te blijven, is het niet voor iederéén mogelijk thuis alleen de rust te vinden om online videolessen te doen.
Vindt jij het moeilijk om tijd voor jezelf te maken en heb je ondersteuning nodig om in een aangename sfeer en stemming vanuit thuis aan Yoga te kunnen doen?
Wil je op een zachte en persoonlijke manier heel gericht werken aan je gezondheid en welzijn, zit je met een vraag of ben je zwanger?
Dan ben je van harte welkom voor een individuele online privé les.
Ik richt me op jouw behoefde en naar een kort gesprek erover kunnen wij via Skype of Facetime met elkaar samen, jij vanuit thuis en ik vanuit de studio een 60 min. Yoga les live gaan doen. Graag kunnen wij een persoonlijke afspraak maken om een moment voor jezelf en jouw lichaamelijke&mentale Yoga/Meditatie wensen te kunnen vinden. Wat je mag verwachten is een actieve Hatha/Vinyasa of Poweryoga les of juist een rustige meditatieve Yin/Restorative Yoga les, een geleide meditatie of Yoga Nidra sessie, zwangerschapsyoga of Pranayama/Ademhalingssessie, heel persoonlijk en afhankelijk ervan wat jij op dit moment nodig hebt.

Neem graag contact met mij op via 
Info@yogacentrumassen.nl

Bijdrage voor de online privé les van 60 min is €75,-

Een lesafspraak die niet na wordt gekomen, tenzij 24 uur van tevoren afgezegd, wordt volledig in rekening gebracht.

Online videolessen

Lieve yogi’s

Vanuit alle onrust en onzekerheid kunnen de omstandigheden ons ook heel dicht bij elkaar brengen. Als wij in plaats van iedereen voor zichzelf meer samen kunnen doen, kan deze uitzonderlijke situatie ook juist intimiteit en een nieuwe kijk op ons leven laten ontstaan. Flexibiliteit en Creativiteit creeren nu nieuwe ideeën en wij zijn allemaal gevraagt omtedenken…

Ik hoop, dat het goed gaat met jullie en jullie de mogelijkheid hebben, om ook thuis aan Yoga te doen.
Als jij het leuk vindt en de komende tijd online lessen van het Yoga Centrum Assen thuis wilt volgen, kun jij met je strippenkaart de online lessen van het rooster gaan boeken en ontvang jij van mij elke week 2 online lessen(Yoga en of Meditatie) via de mail. Op die manier kunnen wij blijven oefenen, ons afweersysteem sterken, samen mediteren, ontspannen, ons met elkaar verbonden voelen en in onze eigen kracht blijven

Veel liefs
Namasté Jasmin

Maaltijd Salade🥦🌿🍵

Couscous voor 2 personen
Lenzen 1 klein glas
Olijven half glas
Komkommer halve
Avocado 1
Zeewier naar gevoel
Kapertjes handvol
Amandelen een paar
Zaden een paar

Zet deze salade binnen 5 minuten op tafel, heerlijk groen en met alles, wat je nodig hebt(eiwitten,ijzer,fosfor, magnesium, foliumzuur, B-vitamines, calcium, fosfor, magnesium, natrium, kalium en jodium)
Couscous met heet water 5 minuten laten staan, andere ingrediënten snijden en erbij doen, even met elkaar mixen en klaar😁

XXL Yin Yoga Workshop

Yin Yoga XL ~ Van winter naar lente

Yin Yoga is de Yoga vorm die bij uitstek geschikt is voor een XL workshop. In deze workshop krijg je de tijd om je spieren te ontspannen, je blijft 3 tot 5 minuten in dezelfde houding, waardoor je dieper in de ontspanning komt.
Door de ontspanning van de spieren komt er rek te staan op je banden, pezen, fascia en aanhechtingen. Je bindweefsels en je gewrichten worden hierdoor versterkt en versoepeld. Afval – en voedingsstoffen gaan stromen zodat je cellen zich herstellen.

Deze workshop is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel past bij de rust en het naar binnen keren van de winter. De meridianen van de blaas en nieren, verbonden met het element water, krijgen hun aandacht. Zo kan water, de bron van het leven, je emotie van angst, een overlevingsinstinct, verdrijven. De rust van de winter kan worden afgesloten.
Het tweede deel staat in het teken van de lente, de start van de grote schoonmaak. Je organen de lever en de galblaas zorgen voor de reiniging van lichaam en geest. Het element hout, dat staat voor kracht en groei, is het element van de lente. Na dit deel is er ruimte gemaakt voor je kracht om de groei van de lente te omarmen.
De workshop is voor beginnende en ervaren yogi’s geschikt en wordt verzorgt door Marja Pikavet
Sluit de winter goed af en maak je klaar voor de lente.

Bijdrage €35,-
1 maart 13-15.15uur

info@yogacentrumassen.nl

200h Yogalerarenopleiding

Ben jij gek op Yoga en ervaar jij tijdens de lessen, dat er meer is dan alleen het fysieke aspect? Wil jij je verdiepen in wat Yoga is, de filosofie, wijsheid en achtergronden? Wil jij Yoga & Meditatie integreren in je dagelijks leven? Meer leren over jezelf en tijd besteden aan spirituele groei?
Deze opleiding neemt je mee om de schoonheid, oudheid en magie van Yoga & Meditatie te ontdekken. Niet alleen als je zelf docent wilt worden maar ook, als je je eigen practice wilt verdiepen en meer over Yoga wilt leren.
Je bent van harte welkom deze reis aan te gaan en te ontdekken, wat Yoga voor jou kan betekenen

200 uur Yoga opleiding

Wij bieden kortdurende opleidingen tot yogadocent. De intensieve opleiding tot Hatha Yoga docent wordt gegeven door professionele docenten. Zo leer je meer over de verschillende yogahoudingen (asana’s), adjustments (aanpassingen van houdingen/hands on), fysiologie, anatomie, yogafilosofie, Pranayama, Meditatie, spirituele groei en een gezonde leefstijl. Je leert op een holistische manier lesgeven en weet hoe je de essentie van Yoga op een creatieve manier kunt overbrengen.
Met deze opleiding ben jij gecertificeerd yogadocent 200 h RYS Yoga Alliance, dit is de basis opleiding, gespecialiseerd in Hatha Yoga met als onderdeel Meditatie, Yin Yoga & Vinyasa Yoga.
De Yoga Alliance bepaalt waar een Yoga opleiding aan moet voldoen om kwaliteitsvolle trainingen aan te bieden, met de certificering geeft dat meteen een kwaliteitswaarde aan het instituut, de opleiding en de docenten. Bovendien geeft je dat na het afronden van de opleiding ook de vrijheid om met een erkend certificaat wereldwijd yogales te kunnen geven.
Tijdens de opleiding word je begeleid door onze ervaren trainers, die een enorme diversiteit aan kennis bezitten. We hanteren een prettige balans tussen goed leren lesgeven en verdieping in de yogafilosofie, jouw persoonlijke ontwikkeling en hoe wij de eeuwenoude traditie en kennis van Yoga vertalen en toepassen kunnen op de moderne tijd & het dagelijks leven.

Data 200h opleiding:

12-13 september weekend

26-27 september weekend

12-17 oktober intens week

28-29 november weekend

23-24 januari 2021 weekend

20-28 februari 2021 intens week

Prijs €2.799,-

Wil je meer weten over de 200 h opleiding, wij verheugen ons erop van jou te horen
Info@yogacentrumassen.nl

Workshop Overgang & Menopauze

Meer aandacht voor jezelf in een nieuwe levensfase

De overgang of menopauze
Heb je het gevoel geleidelijk in een nieuwe levensfase te komen? Zoek je meer balans, rust en overzicht in je dagelijkse leven en verlang je er steeds meer naar de dingen te doen die je graag wilt doen? Ervaar je fysieke klachten die horen bij de overgang?
Vermoeidheid, prikkelbaar, het gevoel hebben dat je minder aan kunt?
In deze workshops nemen wij jou mee deze nieuwe fase in je leven te verwelkomen. Wij gaan verschillende thema’s behandelen die jou lichamelijk en mentaal kunnen helpen meer te accepteren en weer bevriend te raken met jezelf en met je lijf. Door kennis en inzicht gaan wij met speciale oefeningen meer evenwicht brengen in de hormonale schommelingen. Daarnaast onderzoeken we wat er verandert in je vrouw zijn.
De intentie van deze workshops is om jou tools aan te bieden hoe je weer lekkerder in je vel komt te zitten en je energie beter op peil kunt houden.

Wat je mag verwachten:
Psycho educatie: Hoe kom ik dichter bij mezelf en houd ik een betere balans?
Fysieke veranderingen: Wat gebeurt er eigenlijk tijdens de overgang?
Yoga
Meditatie & Ademhalingsoefeningen

Samen met Esther Reinders, Masther Psychologie uit Assen zal op 2 maart 18-20.15uur de eerste workshop plaats vinden, €45 per persoon
Als je je wilt aanmelden, kun je mij graag een email sturen
Info@yogacentrumassen.nl

Verwarmende winterrecepten

Zoete aardappelstoof:

300 gram zilvervliesrijst

400 gram rode linzen

400 gram kikkererwten, uitgelekt

400 ml kokosmelk

400 gram tomaten in blik

50 gram tomatenpuree

3 middelgrote zoete aardappels

5 grote handen bladspinazie

1 paprika

1 winterwortel

1 rode ui

4 teentjes knoflook

2 eetlepels kokosolie

2 theelepels kurkuma, gemalen

2 theelepels komijn, gemalen

snuf chilipoeder of chilivlokken

4 eetlepels appelciderazijn

Bereid alles in een grote pan en servier rijst erbij…..eet smakelijk 😋

Gebakken havermout met krokante noten en zaden topping

300g fruit (bijvoorbeeld banaan, kiwi, kleine sinaasappe, aardbeien, ananas)

150 g havermout

1 tl citroenrasp en/of vanille

1/2 tl zout

1 tl geraspte verse gember of gemberpoeder

4 eieren

450 ml amandelmelk

3 el ahornsiroop of rijststroop

2 el olijfolie of kokosolie

3 el zonnebloempitten

3 en pompoenpitten

6 el walnoten en amandelen

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was het fruit, schil wanneer nodig en snijd in blokjes. Doe het fruit in een (eventueel ingevette) ovenschaal en roer de havermout, citroenrasp/vanille, zout en gember erdoor. Je krijgt een soort kruimelmix.

Roer de eieren in een andere kom los met de amandelmelk. Schenk het mengsel gelijkmatig over de fruit-kruimelmix.

Meng de ahornsiroop, olie, pitten en noten in een kommetje met je vingers tot een plakkerige mix. Verdeel de mix over de havermout en zet de ovenschaal in de oven. Bak de havermout in ca. 30 tot 40 minuten gaar en goudbruin aan de bovenkant.

Serveer (eventueel) met een schep kokosyoghur…Enjoy 😋