Nieuws - Yoga Centrum Assen

Aerial Yoga Workshop

Aerial Yoga geeft op een andere manier invulling aan de Yoga les. Het grote verschil ten opzichte van andere Yoga vormen is dat je bij Aerial Yoga gebruik maakt van een doek. Dit is een soort Yoga hangmat. In deze les wordt gevlogen, gehangen en geschommeld in de doeken. Je bouwt op een speelse manier kracht en souplesse op en klassieke yogahoudingen ervaar je totaal anders in relatie tot de zwaartekracht. Door alleen maar te hangen, verlengt je wervelkolom en creëer je meer ruimte en ontspanning in rug, nek en schouders. Deze les is toegankelijk voor alle niveaus.
Het thema van de workshop is het tweede Chakra, het heiligbeen, ook wel Svadhisthana of het sacraal chakra genoemd. Dit chakra staat seksuele energie, emoties, het scheppend vermogen en vitaliteit. Het staat dan ook voor fysieke plezier…

De workhop wordt verzorgd van Marjolein Schaaf

Bijdrage: €30

Cursus zwangerschapsyoga

Deze cursus zwangerschapsyoga is voor alle trimesters en elk moment van je zwangerschap(Vanaf week 12).
Zwanger zijn is een bijzondere tijd waarin je lichaam en geest zich voorbereiden en klaarmaken om een nieuw leven geboren te laten worden.
De 3 lessen kunnen je helpen om de veranderingen in je lichaam op een ontspannen manier toe te laten en de oefeningen helpen je voor meer flexibiliteit, stabiliteit, balans & versterking van je bekkenbodem.
De ademhalingsoefeningen geven je rust
en de aandacht en tijd die wij ons nemen laten je genieten van je baby in je buik.

Blok van 3 lessen
Datum: 30e september 18.30-19.45uur, 17e & 31e oktober 19-20.30uur
Kosten: €38
Aanmelden kun je via:
Info@Yogacentrumassen.nl

Recept lavendelmuffins

Voor 6 muffins:

175 g komosmeel
1 tl bakpoeder
1 el havermout
1 el kokosbloesemsuiker
1 handvol blauwe bessen
1 handvol lavendel(eetbare)

3 bananen
2 el kokosolie
1 el agave siroop
Beetje amandelmelk

1 tl baking soda
1 halve el appelazijn

Meng de droge ingrediënten met elkaar, direct op de bakingsoda de appelazijn en ga de bananen, kokosolie, amandelmelk en siroop in een blender tot dikke massa mixen, vermeng alle ingrediënten met elkaar en bring in muffinsvormen. Oven 30 min op 170 graden

🏵💮🏵One-Day Retreat🏵💮🏵

Helemaal voor jou…In de vaak drukke december-feestmaand kan het best lastig zijn om de rust te bewaren.
Dan is een time-break heerlijk om even tot rust te komen, op te laden en je te richten op wat voor jou belangrijk is. Stilstaan bij de laatste dagen van het jaar…
Tijdens deze cozy One-Day Retreat kunnen wij relaxen & genieten van verwarmende Yoga, fijne geuren, de natuur, tijd voor jezelf, lekker eten en diepe ontspanning. Wij nemen de tijd om ons voor te bereiden op de winter, het seizoen van naar binnen gerichtheid, reflectie en bezinning.
De dag verblijven wij in ‘The land of now’ een locatie vol inspiratie in Siddeburen.
We beginnen de dag om 10:00 en eindigen rond 18.00 uur. Wat je mag verwachten:

🏵Openingscircle

🏵Aroma Relax & Restore Yoga XXL

🏵Heerlijke lunch & gezonde snacks gedurende de dag

🏵Tijd voor jezelf om naar buiten te gaan en te genieten van de natuur, te lummelen aan de houtenkachel, je op te warmen in de sauna of deel te nemen aan een creatieve workshop

🏵Yoga Nidra

🏵Closingcirkel

Datum: 2 december 2019
Meer informatie? Stuur even een mailtje naar
info@Yogacentrumassen.nl

Veganistische aardappel pesto salade 🍋

Voor 5 personen:
1,5 kilo aardappelen
100 gram rucola
Potje kappertjes
Zelgemakte of gekochte pesto
400 gram sperziebonen
Lenteuien
Verse munt
Citroen

Kook de aardappelen en mix de pesto, bonen, rucola, kappertjes en citroen met elkaar, serveer met verse munt en lenteuien

Zomerrooster ☀️🧘‍♀️🌴

12 august – 23 augustus 2019

Maandag:    19u      Vinyasa Yoga

Dinsdag:    10u      Yoga in de Natuur
                             
19u      Prana Yoga Flow

          20.45u    Yin & Yoga Nidra

Woensdag:  18.30u    Prana Yoga Flow

           20.30u    Vinyasa Yoga

Vrijdag:   10u       Yin & Yoga Nidra

 

Ayurvedische Lezing

Ayurveda betekent kennis van het leven.
De Wereldgezondheid Organisatie (WHO) erkent ayurveda als ’s werelds oudste (meer dan 5.000 jaar), traditionele, wetenschappelijk en holistische geneeskunde.
Ayurveda richt zich niet alleen op het behandelen van ziekte verschijnselen, maar leert ons ziekte te voorkomen of, als je al ziek bent, de oorzaak ervan te verwijderen. Ook toekomstige gezondheidsproblemen, die door onbalans ontstaan, kunnen worden opgespoord. De aanpak gaat dus veel verder dan symptoombestrijding. Ayurveda bestrijdt de onderliggende oorzaak.

Suraj Thattil (B.A.M.S.) zal je meenemen in de wereld van de Ayurveda 22 mei om 10 uur.
– Wat is Ayurveda eigenlijk?

– Wat zijn die woorden Vata, Pitta en Kapha?

– Wat kan Ayurveda voor mij betekenen?

– Wat is de rol van voeding?

– Waarom ben ik uit balans en hoe kom ik weer in balans?

– Hoe ontstaan kwalen en hoe kan ik ze voorkomen met behulp van Ayurveda – Ayurveda en de 6 stadia van ziek woorden?

– Ik eet gezond maar is dit wel echt gezond voor mij?

– Wat ik ook doe, ik val maar niet af en een ander kan eten wat zij/hij wil en komt niet aan?

– Wat is de polsdiagnose en hoe helpt het mij?

LEZING 22 mei AYURVEDA EEUWENOUD OF HET NIEUWE LIFESTYLE GENEESKUNDE en meer? Met mogelijkheid voor consult in de middag.

Bijdrage 17,50

Tickets verkrijgbaar online via https://www.srisriayurveda.nl/webshop/lezingen.html of mail info@srisriayurveda.nl of bel 06-11397334

Suraj Thattil is vanaf mei elke maand aanwezig voor ayurvedische consulten en voedingsadviezen bij het Yoga Centrum Assen(Ayurvedische consulten worden van de zorgverzekering vergoed), online te boeken via https://www.srisriayurveda.nl/agenda_consult_boeken of bel met 06-11397334.

Cursus ‘Meer ruimte voor jezelf’

‘Meer ruimte voor jezelf’

Ben je je kompas kwijt, heb je last van burn-out klachten of hang je hier tegenaan?
Door overbelasting, de combinatie van werk en privé, veel drukte en hectiek zit je momenteel minder lekker in je vel. Voel je je overprikkeld, uitgeput, overbelast & moe en ben je op zoek naar meer balans in je leven?
In een cursus van 6 bijeenkomsten in kleine groepjes word je persoonlijk begeleid en leer je jezelf weer kennen waardoor het beter lukt eens stil te staan, na te denken en betere keuzes voor jezelf te maken.
Samen met Esther Reinders, Psycholoog (Praktijk Masther Psychologie in Assen) maken wij gebruik van mindfulnessoefeningen, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, yoga & meditatie. Daarnaast diepen we in persoonlijke gesprekken thema’s uit die voor jou van belang zijn om meer rust & ruimte in je leven te ervaren. Naar binnen kijken, voelen wat je nodig hebt, grenzen ontdekken en leren luisteren naar je innerlijke kompas is onderdeel van het programma. Na het opstellen van je eigen persoonlijke plan & praktische tips kun je het (werkende) leven weer beter aan en heb je geleerd je beter te beschermen tegen de dagelijkse stress & prikkels.

Het programma van de burnout training: 
‘Meer ruimte voor jezelf’:

 Thema 1, dagdeel 1:

2 uur training: Creëren van mogelijkheden voor rust en ontspanning. Hoe doe ik dat, ontspannen? Wanneer ga ik uitrusten, hoe creëer ik de juiste omstandigheden om rust te nemen?

 Thema 2, dagdeel 2:

2 uur training: Wat voel ik in mijn lijf? Waar zit de spanning? Waar heb ik momenteel het meeste last van? Waar pieker ik over? Hoe kan ik dit loslaten?

 Thema 3, dagdeel 3:

2 uur training: Hoe ziet mijn dag eruit, wat zijn belastende factoren en wanneer vloeit mijn energie teveel weg? Wat kan ik eraan doen dat ik weer meer positieve energie ervaar? Hoe laad ik op? Bewuste keuzes leren maken. Ook is er in dit kader aandacht voor de rol van social media, beeldschermen, mobiele telefoon.

 Thema 4, dagdeel 4:

2 uur training: Leren ontspannen: tijd en ruimte voor herstel (o.a. mindfulness), jezelf (her)vinden, dicht bij jezelf blijven. Ideeën over een toekomst die minder van jezelf vergt c.q. je meer energie geeft. Loopbaan en toekomstperspectief.

 Thema 5, dagdeel 5:

2 uur training: Minder op mijn bordje: van kwantiteit naar kwaliteit. Het daadwerkelijk leren toepassen van de nieuwe inzichten in het dagelijks leven. Eerste concrete stappen richting een nieuwe toekomst, een persoonlijk plan.

 Thema 6, dagdeel 6:

2 uur training: Duurzaamheid: Wat te doen als het even niet lukt en je in je oude stramien dreigt terug te vallen? Herkennen van (lichaams)signalen. Verdieping van het duurzaam veranderen van je leven: dicht bij jezelf blijven, bewuste keuzes maken en aandacht blijven houden voor ‘Meer ruimte voor jezelf’. 

Cursus van 6 bijeenkomsten
Begin 5 april 12-14uur
Voor de aanmelding en meer informatie stuur gerust een mail:
Info@yogacentrumassen.nl
Of bel: 0629726558

Data: 5, 12 en 26 april 12-14uur, 10, 17 mei en 24 mei 12-14uur.

10, 16, 23, 31 mei en 7, 21 juni 12-14uur

6, 13, 20, 27 sep en 4, 11, oktober 12-14uur

Aroma Yoga Workshop🌸🌿🌸

De lente is een tijd van groeien & ontdekken, de groeiende yang-periode van het jaar. De natuur komt uit haar winterslaap en tot leven.

Dit is een speciale workshop voor de lente, om ons lichaam te ondersteunen bij de wissel van de seizoenen. Tijdens deze workshop focussen we ons vooral op poses voor de organen lever & galblaas en op de stimulatie van de dunne en dikke darm.

Tijdens de houdingen gebruiken wij de essentiële olien, die een vitaliserend, stimulerend & ontspannend effect hebben.

De etherische oliën werken, net als Yoga, holistisch en dus op alle lagen van de mens ~ het lichaam, het denken, het voelen en het bewustzijn/de geest. Essentiële oliën worden al duizenden jaren gebruikt voor heling en balans. Dit zorgt in combinatie met Yoga en Mediatie voor een nieuwe en krachtige impuls voor lichaam en geest.

 

Voel je van harte uitgenodigd om te komen , iemand mee te nemen, of uit te nodigen deel te nemen……….

Info@yogacentrumassen.nl

Datum & Tijd: 23 maart 12-14.30uur

🌹Self-care Yogaretreat Voor Vrouwen🌹

Het is krachtig, versterkend en helend om alleen met vrouwen samen te komen.
Voelen, ontdekken en je eigen kracht hervinden. Soms is het goed voor ons – als vrouw – om een periode door te brengen met andere vrouwen. Om in een omgeving van gelijkgestemden te zijn en ons even terug te trekken uit het dagelijks leven, zodat we kunnen opladen. Om op een natuurlijke manier weer even onze kern te voelen en daarin te ontspannen.

Op een mooi landgoed in het Nederlandse dorp Nieuw-Heeten gaan wij ervan genieten om vrouw te zijn. Vrij, veilig, inspirerend, en met humor. In deze 4 daagse retreat staan wij stil bij het vrouw-zijn. Alle tijd om je verborgen kracht te ontdekken en je levensenergie vrij te laten stromen. Iedere vrouw heeft haar eigen uitdagingen en jij hebt tijdens de retreat de vrijheid & ruimte om te verkennen, te onderzoeken, te verbinden en te verdiepen.
Op het programma staan dagelijkse Hatha & Yin Yoga, Yoga Nidra, Ayurvedische- veganistische maaltijden & “sisterhood sessions”.
Dit alles in en mooie, landelijke omgeving, met ruimte om te gaan zwemmen, lezen, relaxen & ontspannen.

13-16 juni 2019
Als je je wilt opgeven en voor meer informatie kun jij mailen naar:
Info@yogacentrumassen.nl