Lesoverzicht - Yoga Centrum Assen

Hatha Yoga

De klassieke vorm van Yoga waarbij inspanning en ontspanning in evenwicht staan. Er wordt geoefend vanuit een naar binnen gerichte aandacht, hierbij ontstaat ruimte om waar te nemen en te ontspannen in wat zich van binnen voordoet. Fysieke en mentale grenzen worden op een zachte manier opgezocht en verruimd. Dit zorgt voor een groter, innerlijk draagvermogen en meer vitaliteit, met ruimte voor je eigen ervaring. Of je het nu doet voor lichamelijke klachten, ter ontspanning of bewustwording, resultaat is er voor iedereen, ongeacht leeftijd of niveau.

Yin Yoga

In de Yin yogales verloopt alles langzaam en rustig, je neemt tijd voor je lichaam en je gevoel. Door elementen van Yin Yoga ervaren wij ontspanning en stilte, zachtheid & acceptatie. Deze oefeningen zijn mild en één van de beste manieren om bindweefsel en gewrichten te herstellen & te versterken. Het kan mensen helpen die last hebben van vermoeidheid & stress en een druk hoofd “leeg” te maken. Na de Yin Yoga kom je beter in slaap en voel je je diep relaxt.

Vinyasa Yoga/Poweryoga

Is een dynamische vorm van Yoga. Waarbij je je redelijk intensief beweegt, deze vorm van Yoga is zeer geschikt als aanvulling op bijv. duursporten en krachtsporten. Het is de coördinatie van een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence. Het resultaat is een gezonde geest in een gezond lichaam.

Poweryoga is een fantastische, sportieve oefenvorm om een sterk en gezond lichaam te krijgen en/ of te behouden. Emoties, spanningen en allerlei angsten slaan we op in ons innerlijke systeem. Deze vaak ongewenste en soms ook schadelijke verborgen klachten worden in het lichaam losgemaakt tijdens de oefeningen. Na het volgen van Power Yoga voel je je fitter, kalmer en energieker.

Beginnerscursus Yoga

Wil je graag beginnen met Yoga maar weet je niet precies hoe?
In deze beginnerscursus maak je op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennis met de basisprincipes van Yoga. 

Stap voor Stap leer je
-de basisyogahoudingen
-de yogaademhaling
-de filosofie van yoga
-ontspanningsoefeningen
-bewustwording van je lichaam

Meditatie avonden/Yoga Nidra

Meditatie is een eeuwenoude en eenvoudige manier om rust, evenwicht en energie te vinden.
Je kan op allerlei manieren meditatie beoefenen, er is niet één juiste manier.
De meditatie avond is voor iedereen, die een moment van rust nodig heeft of wil inplannen in zijn/haar dag en daar thuis de mogelijkheid niet voor heeft.

De meditatie avond bestaat uit 
~Geleide meditaties
~Yoga Nidra
~Visualisatie meditaties
~Ademhalingsmeditaties

Yoga Nidra is een van de best bewaarde geheimen uit de Yoga, het is een methode om op een bewuste manier hele diepe ontspanning te kunnen ervaren. Het is Yoga, zonder het doen van Yoga houdingen, een systematische methode waarbij naar complete fysieke, mentale en emotionele ontspanning wordt toegewerkt. Tijdens Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je bewustzijn is nog aan het werk op een dieper niveau, het wordt ook wel slaapyoga genoemd, is een mix van ademhaling-, ontspanning- en bewustzijnstechnieken in combinatie met visualisaties.

Een moment voor jezelf waarin je aan de hand van geleide meditatie alleen maar aanwezig hoeft te zijn. Je uit je hoofd mag gaan en teruggaan naar je gevoel, je intuitie. Een staat van ontspanning waarin je op basis van positieve intenties neerzetten, nieuwe ervaringen mag gaan opdoen en nieuwe keuzes kunt maken vanuit jouw ware ik. Waar je alles even los mag laten en vertrouwen hebt in dat jij goed bent, gewoon zoals je bent.

Zwangerschapsyoga

Zwanger zijn is een bijzondere tijd waarin je lichaam en geest zich voorbereiden en klaarmaken om een nieuw leven geboren te laten worden.
Je zwangerschap bewust te kunnen beleven en je goed voor te kunnen bereiden op de bevalling en een nieuwe levensfase vraagt veel aandacht. Soms kunnen wij vergeten, dat een nieuw leven in onze buik groeit en ons lichaam hard aan het werk is. Tijdens je zwangerschap ontspanning te ervaren, bewust still te staan bij wat er gaande is en je lichaam in deze veranderende periode te blijven ondersteunen met ademoefeningen, yogahoudingen en meditatie kan jou helpen om flexibel, stabiel en in balans te blijven. In deze cursus nemen wij de tijd om ons te verbinden, te genieten en te ervaren….
Deze cursus zwangerschapsyoga is voor alle trimesters en elk moment van je zwangerschap(Vanaf week 12).

Online cursus van 5 op elkaar opbouwende lessen
Bijdrage €70
Aanmelden kun je via:
Info@Yogacentrumassen.nl of over het systeem van Momoyoga
Ervaar je veel bekkenklachten? Overleg dan eerst met je bekkenspecialiste of een online yogacursus geschikt voor je is en welke oefeningen je beter niet of juist wel kan doen. 
Als iets in een les niet goed voelt voor je dan pas je de beweging gewoon aan of sla je even over; het is belangrijk dat je ten alle tijde comfortabel bent.

Yin&Yang Yoga

In deze lessen spelen we met de verschillende kwaliteiten van yin en yang. Yang is actie, doelgericht en yin is zachtheid, overgave. Zo creëren we een innerlijke balans tussen inspanning en ontspanning. Het is eem meditatieve flow. Terwijl de yang poses meer gericht zijn op de kracht & flexibiliteit van de spieren zorgen de yin houdingen meer voor rust en zijn gericht op het dieper liggende bindweefsel rondom gewrichten en organen. Yang geeft de uitdaging en yin de verstilling. Je leert je aandacht naar binnen te keren, diep te ontspannen en de stilte in jezelf te vinden.

Yogalerarenopleiding

Ben jij gek op Yoga en ervaar jij tijdens de lessen, dat er meer is dan alleen het fysieke aspect? Wil jij je verdiepen in wat Yoga is, de filosofie, wijsheid en achtergronden? Wil jij Yoga & Meditatie integreren in je dagelijks leven? Meer leren over jezelf en tijd besteden aan spirituele groei?
Deze opleiding neemt je mee om de schoonheid, oudheid en magie van Yoga & Meditatie te ontdekken. Niet alleen als je zelf docent wilt worden maar ook, als je je eigen practice wilt verdiepen en meer over Yoga wilt leren.
Je bent van harte welkom deze reis aan te gaan en te ontdekken, wat Yoga voor jou kan betekenen

200 uur Yoga opleiding

Wij bieden kortdurende opleidingen tot yogadocent. De intensieve opleiding tot Hatha Yoga docent wordt gegeven door professionele docenten. Zo leer je meer over de verschillende yogahoudingen (asana’s), adjustments (aanpassingen van houdingen/hands on), fysiologie, anatomie, yogafilosofie, Pranayama, Meditatie, spirituele groei en een gezonde leefstijl. Je leert op een holistische manier lesgeven en weet hoe je de essentie van Yoga op een creatieve manier kunt overbrengen.
Met deze opleiding ben jij gecertificeerd yogadocent 200 h RYS Yoga Alliance, dit is de basis opleiding, gespecialiseerd in Hatha Yoga met als onderdeel Meditatie, Yin Yoga & Vinyasa Yoga.
De Yoga Alliance bepaalt waar een Yoga opleiding aan moet voldoen om kwaliteitsvolle trainingen aan te bieden, met de certificering geeft dat meteen een kwaliteitswaarde aan het instituut, de opleiding en de docenten. Bovendien geeft je dat na het afronden van de opleiding ook de vrijheid om met een erkend certificaat wereldwijd yogales te kunnen geven.
Tijdens de opleiding word je begeleid door onze ervaren trainers, die een enorme diversiteit aan kennis bezitten. We hanteren een prettige balans tussen goed leren lesgeven en verdieping in de yogafilosofie, jouw persoonlijke ontwikkeling en hoe wij de eeuwenoude traditie en kennis van Yoga vertalen en toepassen kunnen op de moderne tijd & het dagelijks leven.

Data 200h opleiding:

12-13 september weekend

26-27 september weekend

12-17 oktober intens week

28-29 november weekend

23-24 januari 2021 weekend

20-28 februari 2021 intens week

Prijs €2.799,-

Wil je meer weten over de 200 h opleiding, wij verheugen ons erop van jou te horen
Info@yogacentrumassen.nl

Aerial Yoga

Aerial Yoga geeft op een andere manier invulling aan de Yoga les. Het grote verschil ten opzichte van andere Yoga vormen is dat je bij Aerial Yoga gebruik maakt van een doek. Dit is een soort Yoga hangmat. In deze les wordt gevlogen, gehangen en geschommeld in de doeken. Je bouwt op een speelse manier kracht en souplesse op en klassieke yogahoudingen ervaar je totaal anders in relatie tot de zwaartekracht. Door alleen maar te hangen, verlengt de wervelkolom en creëer je meer ruimte en ontspanning in rug, nek en schouders. Deze les is toegankelijk voor alle niveaus. De meditatieve flow, geleid door de adem, helpt bij het creëren van ruimte in gewrichten en vastzittend bindweefsel. Samen met het doek kom je net iets verder in de strekkingen en de ontspannende houdingen dragen, masseren en wiegen je.

Tips vooraf: draag gemakkelijke kleding zonder ritsen of andere scherpe onderdelen, elstiekje in plaats van haarspelden en ook je sieraden mag je thuis laten en graag een shirt draagen met korte of lange mouwen ivm schoonhouden van de doeken