Nieuws - Yoga Centrum Assen

Cadeaubon van het Yoga Centrum Assen🎁🕯🎀

Geef Yoga Cadeau deze keerst(sinterklaas, verjaardag,oud en nieuw) en laat je familie en vrienden ervaren wat Yoga is en wat het voor ze kan betekenen

Bijvoorbeeld een cadeaubon voor 2 lessen voor €25,-
De bon is te verkrijgen in de studio

Wim Hof ‘Iceman’ Methode

Wat is de Wim Hof Methode?

De Wim Hof Methode is bedacht door de ‘Iceman’ Wim Hof en combineert de krachten van de kou, ademhaling en mindset/focus.

Door onze comfortabele levensstijl en de samenleving waarin we leven zijn we veel van de natuurlijke vermogens van ons lichaam verloren. Denk aan kracht, flexibiliteit, focus en soms zelfs het vermogen om je gelukkig te voelen.

Hierdoor voelen we ons vaak slap, kunnen we onszelf niet goed concentreren hebben we last van veel fysieke kwaaltjes en zijn we net even een beetje teveel gestresst.

De Wim hof Methode helpt je om deze natuurlijke vermogens van je lichaam weer te ontdekken.

Met ademhalingsoefeningen, blootstelling aan de kou, en het trainen van de geest zorgt de Wim Hof Methode dat je weer in je kracht komt te staan, balans kunt vinden en je zowel fysiek als mentaal sterker kunt voelen dan ooit!

Datum: 5 januari
Tijd: 17-22u
Kosten: €85,-

Meer informatie ook via:
Www.Happywithyoga.com

Cirkel van Bewustzijn

Workshop: Leven als een vreugdevolle schepper

Elke maand is er bij Yoga Centrum Assen een Cirkel van Bewustzijn. De workshop begint met een yoga- & meditatiesessie om lichaam en geest optimaal af te stemmen. Het ‘goede gevoel’ dat we hiermee creëren is onze basis voor de rest van de avond.
Het thema voor deze eerste workshop is: Leven als een vreugdevolle schepper. Misschien resoneert deze titel met jou. Het kan goed zijn dat deze titel iets in jou wakker schudt.
Bij deze avond zitten we in een cirkel en bespreken de ‘echte vragen’ van het leven zoals: ‘Wie ben ik?’ en ‘Wat kom ik hier doen?’. Hoeveel tijd trek jij uit in je leven om over zulke levensvragen na te denken? Vanwege de drukte en afleiding van het moderne leven staan veel mensen er niet eens bij stil. Maar toch is dit heel belangrijk om te doen. Waarom? Omdat velen van ons maar een heel klein percentage van onze scheppende kracht aanspreken. En dat is nu juist waar het om gaat in het leven. Dat we leren om ons potentieel waar te maken. Dat het tijd wordt om te gaan leven als bewuste, krachtige, vreugdevolle scheppers.
Gedurende de avond is er de gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen. Op deze manier leren we van elkaar. In deze cirkel creëren we een veilige plek om oordeelvrij naar elkaar te kunnen luisteren en samen te groeien in bewustzijn.
De avond sluiten we af met een bakje thee en iets lekkers. Gezien mijn passie voor gezonde voeding, breng ik deze avond zelfgemaakte, rauwe chocolade mee. Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze avond.
Programma
• 19:00 – 20:00 Yoga & Ademhalingsoefeningen & Meditatie
• 20:00 – 20:30 Thema: Leven als een vreugdevolle schepper
• 20:30 – 20:45 Gedachtewisseling & vragenrondje
• 20:45 – 21:00 Chocolade & thee

Kosten: 20 euro (inclusief rauwe chocolade & thee)
Organisator: Miraj Elschot
Graag opgeven via de mail: info@vianatuur.nl

Aroma Winter-Workshop

Laat je mee nemen in de wereld van de winterse geuren & kleuren.

De winter, de meest verstilde, de meest yin-periode van het jaar. De natuur laat los wat het niet meer nodig heeft in de WINTER. Het leven keert naar binnen, maximaal YIN. Alles is in rust en bereidt zich voor op de lente. Yin staat voor vertragen, verstillen, rust en kalmte. Het nieuwe leven wacht als zaad onder de grond op het voorjaar.

Wat je kunt verwachten van deze fijne winter-workshop is een restorative, aromatische en harmoniserende beleving vanuit je zintuigen.

Inhoud van de verwennende workshop:

* relax & restore Yoga
* aromatische massage
* ontspannende Yoga Nidra (geleide meditatie)
* lekkere winterse zoetigheid

Nadat we deze kostbare tijd voor onszelf hebben uitgetrokken, kunnen we goed functioneren in de buitenwereld.
Dus, voel je van harte uitgenodigd om te komen , iemand mee te nemen, of uit te nodigen deel te nemen……….

Data: 02 december 2017
Tijd: 15.00 – 17.30 uur
Locatie: Yogacentrum Assen
Tarief: €25,-

Klankreis

Elke eerste zondag in de maand nemen Eline en Ellen je mee op klankreis en geleide meditatie. Meer info via https://www.facebook.com/events/124244508324788/?ti=cl

Herfst Detox Workshop

Herfst detox workshop – een hartverwarmende thuiskomst

Als de dagen korter worden, het weer onstuimiger en de natuur zich klaar maakt voor de herfst en de naderende winter, keert de levensenergie naar binnen. Je zoekt de gezelligheid meer in je eigen huis, in je eigen gezin, in jezelf. De herfst is een tijd van inkeer, van thuis komen bij jezelf, daar, waar het heerlijk warm en geborgen voelt. Nu is het de ideale tijd om je eigen lichaam en leven voor te bereiden op de donkere dagen van het jaar.
Tijdens deze workshop ga je kennis ermee maken, hoe je jezelf het best kan ondersteunen tijdens de herfst. Met weten uit de ayurvedische geneeskunde over de prachtige seizoenen, waar ze voor staan, wat het voor jou betekend, welke voeding het beste erbij past en hoe je je immuunsysteem kan versterken.
De workshop bestaat uit een heerlijke reinigende en opwarmende Yogaflow les, die er speciaal op gericht is om de organen van het seizoen, de longen en darmen te reinigen en te verwennen en in het tweede gedeelte gaan wij het uitgebreid hebben over dit seizoen, de juiste voeding , hoe je een herfstdip vermijd en je meer weerstand op kan bouwen. Met waardevolle tips om je

~minder vermoeid & energieker te voelen,
~ sneller te herstellen bij verkoudheid,
~met een positief gevoel door de donkere dagen te kunnen gaan,
~een betere spijsvertering te ervaren,
~en lekkere detox recepten voor een fijne herfstperiode

Wij ronden onze middag af met bevrijdende ademhalingsoefeningen en een gezonde detox-sap 😊

Gun jezelf deze hartverwarmende thuiskomst

Datum: 4 november Tijd: 13-15:30 u Prijs: €25,-

Recepten lekkernijen

Graag deel ik even met jullie de recepten van de kokos-kwark ballen en de banaan-koekjes van afgelopen week in de lessen

Kokos-kwark ballen:

50g kokosrasp
25g kokosolie
100g kwark
Honig en cacaopoeder
Ga alles met elkaar vermengen en vorm er ballen van. Rol deze even door de cacaopoeder en zet de “Bountyballen” in de koelkast of diepvries.
(voor rond 80 ballen kan je 500g kwark en 200g kokosrasp gebruiken)

Banaan-koekjes:

5-6 rijpe bananen
Havermout
gedroogde cranberries, rozijnen en bessen
Ga de banaan met de vork tot een massa vermengen en voeg havermout en bessen toe. Vorm er koekjes van en zet deze voor 20min bij 170grad in de oven.
(je kan er rond 40 koekjes van maken)

veel plezier met het maken en eet smakelijk 🙂

Partner Yoga Workshop

Samen sta je sterk
Partner Yoga is een mooie manier om je verbinding met iemand anders te versterken. Tijdens deze workshop leren jij en je partner/vriend/vriendin/zus/moeder/wie dan ook, hoe jullie Yoga houdingen samen kunnen uitvoeren. Je voelt het ritme van elkaars ademhalingen en raakt elkaar aan tijdens de oefeningen. Hiermee leer je elkaars lichaam beter kennen en voelen jullie ook waar spanning en gevoeligheid bestaat. Dit kan ook je relatie tot een diepere niveau van verbinding brengen en jezelf openen.

Datum: 7 oktober

Tijd: 13-15:30u

Kosten: €25,- met iets lekkers

Yoga Dans Workshop

In deze 2 uur durende workshop neemt Shanti je mee in een ontdekkingstocht naar vrijheid binnen jezelf. De les begint met een opwarming van Yogaflow (Hatha/Vinyasa mix) waar we het lichaam mee opwarmen. Daarna leer je stukjes van de Yogadans choreografie, die op mooie muziek gezet zijn, waarop wij dansen in het thema “centered in your power” Daarin vindt je je kracht te midden van de zachtheid en flow van alle Yoga-Asanas, die op speelse wijze met elkaar verbonden worden door (moderne) dans. We sluiten af met een fijne Yogadans improvisatie. Hierbij krijg je een paar handvatten, waarmee je je heerlijk in kunt laten gaan, in jouw eigen bewegingsflow en nergens aan hoeft te denken & je helemaal vrij kunt voelen.
Deze workshop kan je een nieuwe dimensie geven aan je Yogapractice.

Datum:10 september

Tijd: 10-12 u

Kosten: €25,- met iets lekkers

Yoga Centrum Assen alweer 2 jaar🎊🎀🎉

Jippie😁….op 4 september bestaat het Yoga Centrum Assen alweer 2 jaar.
Wij zijn ontzettend dankbaar daarvoor lieve yogi’s en hebben een hele maand een super leuke programma voor jullie plus wat lekkers bij de lessen in de week vanaf 4 t/m 9 september.
Programma:
☆4 september 2 nieuwe lessen op het rooster met Shanti (Hatha Flow&Stress reliefe; 18:30u Yoga in de Natuur
☆9 september Workshop Familieopstelling 13-18u
☆10 september Dansyogaworkshop 10-12u
☆22-24 september Yogaweekend op Terschelling
☆1 oktober Workshop innerlijke reis 14-16u
☆9 oktober Workshop Partneryoga Workshop 16-18u

Meer informatie over de workshops volgt in de komende weken
Aanmelden kan per mail, telefoon of SMS
Namasté Jasmin